Oppskrift på stekt ris med skvallerkål


Stekt ris er en enkel, billig og lett middag, med mange variasjonsmuligheter. Den kan lages med eller uten egg og kan bli god med både restekjøtt og påleggskinke. I tillegg er den rask å lage. Koker man risen på forhånd, går det enda fortere.
Start med å kutte opp løk og gulrot. Om du har rått kjøtt, så kutt og stek dette først. Husk salt og pepper! Kjøttbitene skal steke i 3-4 minutter. Ta kjøttet av varmen og legg det i en skål. Det gjør ingenting dersom det følger med litt stekesky. Deretter slenger du løken i pannen med litt smør. Vil du ha med skinke, er det lurt å steke den sammen med løken. Når løken har blitt blank, kan du tilsette gulrot. La gulroten surre i et par minutter før du putter risen i stekepannen.Etter risen har kommet i blandingen, er det på tide å krydre. Jeg har brukt Chicken & steak kryddermiks, men du kan også bruke andre krydder. Til kylling kan det være godt med litt karri. Jeg har ogå brukt flere afrikanskinspirerte krydderblandinger med stor suksess. Disse kan man kjøpe på Coop, såvidt jeg husker. Dersom du bruker scampi eller annen sjømat, er sitronsaft veldig godt. Ellers er hvitløk en god mulighet.Knekk egget i et melkeglass og visp det med en gaffel. Hell så eggeblandingen over risen i pannen. Rør med stekespaden til egget er jevnt fordelt. Når egget har stivnet, kan du tilsette kjøttet og skvallerkålen. Bland godt.
Risen blir ekstra estetisk dersom du tilfører forskjellige farger. Derfor har jeg lagt på noen strimler med paprika og fersk dill. Skvallerkål og persille gjør seg også som pynt på toppen. Vel bekomme!

#mat #oppskrift #enkelt #raskt #middag #stektris #stekt #ris #variasjon #krydder #fort #tid #sommer #hageplanter #ugress #lunsj #niste #billig

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

emptynotepad

emptynotepad

28, Trondheim

Har startet min blogg for å forsøke å dele mine erfaringer, evner eller mangel på disse. Jeg er lektorstudent på NTNU og har informatikk som hovedfag. Forsøker å svare på alle kommentarer og hjelper gjerne til dersom du har datatrøbbel eller trenger skolehjelp. Om du har blogg, så leser jeg den med glede!

Kategorier

Arkiv

hits