Har du annonselinker? Da må du bruke nofollow

Visste du at bloggen din blir analysert hver dag? Når man bruker annonselinker, er det noen grep man bør ta for å ikke bli straffet av søkemotorer.Google bruker algoritmer for å bestemme hvor dine poster plasseres i søkeresultatene. Det er mange faktorer som tas i betraktning. Innhold, hvor mange sider som linker til deg, hvilke sider du linker til og mye annet.

Siden de teller linker for å bestemme hvor bra en side er, vil betalte linker komme i en særstilling. Google liker ikke at man betaler for linker og ikke forteller det videre til dem. Det blir oppfattet som å prøve å lure dem til å sette annonsesiden høyere opp i søkeresultatene.

Når slikt blir oppdaget, kan du risikere å bli kastet ut av Google. Da kommer ikke bloggen din opp når noen søker etter det du har skrevet. Det er ikke så ålreit, for det fører til betraktelig færre lesere.

For å unngå dette, må man sette inn en liten kodesnutt som forteller Google at de ikke skal følge linken.

Slik gjøres det

Sett inn link i tekst eller bilde. Trykk så på knappen "Kildekode", <>.
Etter det siste hermetegnet i reklamelinken din, skriver du inn rel="nofollow". Nå er linken merket og jobben er gjort.

#google #seo #straff #søkemotor #lesere #nofollow #annonse #linker #annonselinker #penger #tjen #blogg #samlag

2 kommentarer

Kathleen

12.07.2015 kl.16:24

Det var nyttig informasjon. Takk for at du delte :)

emptynotepad

12.07.2015 kl.16:44

Kathleen: Bare hyggelig :)

Skriv en ny kommentar

emptynotepad

emptynotepad

30, Trondheim

Har startet min blogg for å forsøke å dele mine erfaringer, evner eller mangel på disse. Jeg er lektorstudent på NTNU og har informatikk som hovedfag. Forsøker å svare på alle kommentarer og hjelper gjerne til dersom du har datatrøbbel eller trenger skolehjelp. Om du har blogg, så leser jeg den med glede!

Kategorier

Arkiv

hits